HAMBURGEREZA

Okej, middagen blev faktiskt splenid. Blandade köttfärsen med barbequesås, salt och peppar. Stekte lök, skivade avokado, tomater, gurka, hackade sallad och dukade fram ketchup, senap och hamburgerdressing. Bröden som jag bakade blev faktiskt supergoda, fräscha och knapriga. Älskar att hälsofiera med sina egna saker! Helt klart över förväntan och för att vara ett första försök så ger jag mig själv en riktig tia, hehe! Nästa gång tror jag att jag ska göra dem lite större, så dett recept kanske ska anpassas till nio eller åtta bröd istället för tio som receptet här nedan beskriver.
 
GÖR 10 HAMBURGERBRÖD:
 
½ pkt jäst (25 g)
1 msk rapsolja
2,5 dl vatten
0,5 tsk salt
1 dl rågsikt
1 dl grovt rågmjöl
4,5 dl fullkornsdinkelmjöl
 
Värm vattnet fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av vattnet och rör ut det med jästen. Häll på resten av vattnet, rapsoljan, saltet, honungen och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i minst en halvtimme. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 10 delar och forma dem till runda bullar. Häll sesamfrön på en tallrik och tryck ner varje bulle i den. Låt jäsa på bakplåtsklädd plåt i ca 10 min. Lägg även ett bakplåtspapper över bullarna och tryck till ordentligt med en tom plåt. Låt jäsa i 30-45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda hamburgerbröden i 7-8 minuter mitt i ugnen. Låt svalna under bakduk.
 
Receptet är hämtat från någon sida jag hittade på internet, men jag har modifierat det lite och tagit bort/bytt ut lite ingridienser. Väldigt omtyckta av familjen blev de faktiskt! Se så fina på bilden! Personliga helt enkelt.